Smażony karp wigilijny.

Smażony karp wigilijny.
 
 
W tym roku wypróbuję ten przepis-podany 19.12.2013 kasiaaaa24
 
Oczyszczoną rybę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą a następnie pokroić w dość grube dzwonka. Z ryby o początkowej wadze ok. 1,5-1,6 kg wychodzą mi 4 dzwonka plus ogon. Następnie każdy kawałek przekrawamy na pół, najlepiej w taki sposób, by kręgosłup i główne ości pozostały osobno. Tak przygotowane kawałki ryby posypujemy obficie solą i układamy w niewielkiej misce (kawałki ryby mogą leżeć na sobie)…
              NASTĘPNIE KAŻDY ROBI DALEJ PO SWOJEMU. JA WRACAM DO MASEŁKA KLAROWANEGO I PANIERKI TYLKO Z MĄKI. NIESTETY KARP PRZYGOTOWANY W/G PRZEPISU J.W.
NIE CIESZYŁ SIĘ POWODZENIEM…
                                                                                     Marek Giziński
 
 

About Marek Giziński

W SKT "W Siną Dal" byłem od XI 1969 do VI 1974 r. Studiowałem wówczas w UŁ na Wydziale M-F-Ch kierunek fizyka, specjalizacja fizyka teoretyczna.W Klubie byłem szefem sekcji "Propagandy i informacji" - dzisiaj - Dział Marketingu i Reklamy a w okresie 1973-74 przewod.Komisji Turystyki i Sportu przy Radzie Uczelnianej ZSP / SZSP.

Comments are closed.